Un bărbat, doi câini și trei bovine au fost salvate săptămâna trecută de salvatori și cetățeni din diverse situații de risc. Astfel la data de 29 ianuarie 2024, salvatorii din Rezina au extras un câine dintr-o fântână de canalizare, nevătămat.

La Orhei, în aceeași zi, salvatorii au deblocat ușa unui apartament, unde a fost depistat proprietarul fără semne de viață.

În seara zilei de 30 ianuarie în raionul Orhei s-au produs două incendii în sectorul locativ. Primul apel a parvenit la ora 19:45, prin care s-a comunicat că arde o anexă la o casă din or. Orhei. Ajunși la adresa indicată pompierii au acționat operativ și ca urmare au salvat construcția de bază. Al doilea incendiu s-ar fi produs la orele 20:00 în s. Peresecina. Aici un bărbat de 55 ani a primit arsuri la un picior după ce ar fi adormit cu țigara aprinsă, iar ca consecință aşternuturile au luat foc. Bărbatul a fost internat în spitalul raional Orhei.

Trei bovine au fost salvate dintr-un incendiu care a generat în șopronul unde se aflau animalele. Cazul a avut loc în s. Fedoreuca, r-l Orhei, în prima zi de februarie. Incendiul a fost lichidat de către pompierii USP Orhei.

Un bărbat a solicitat intervenția salvatorilor la data de 02 februarie 2024, pentru a scoate un câine dintr-un rezervor de apă din str. Negruzzi, r-l Orhei

Două incendii de vegetație au lichidat pompierii din Orhei în s. Mitoc și Zorile din r-l Orhei, la data de 03 februarie.

În s. Bălănești, r-l Telenești într-o gospodărie a generat un incendiu într-o odaie locuibilă. Pompierii au lichidat incendiul fără ca acesta să se răspândească peste marea parte a locuinței.

La sfârşit de săptămâna salvatorii din Orhei au venit în ajutor  medicilor de urgență, care în dimineața zilei de patru februarie au rămas cu autospeciala blocați în noroi în s. Bolohan.

Pompierii și salvatorii îndeamnă în continuare cetățenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita pierderi de vieți omenești și bunuri materiale.

05.02.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

maior al s/intern Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *