Curtea Constituțională a declarant neconstituțional Partidul Șor. Potrivit deciziei luate de magistrați Reprezentanţii şi membrii partidului politic Şor, care la data pronunţării hotărârii exercită mandate reprezentative în organele autorităţilor administrativ – teritoriale de diferite niveluri, vor continua să-şi exercite mandatele ca aleşi independenţi. Același lucru se va întâmpla cu deputații din parlament. Listele candidaţilor supleanţi pe listele partidului Şor, validate anterior, se declară nule.
Ministerul Justiţiei va desemna o comisie de lichidare a Partidului politic Şor, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea şi radierea acestui partid din registrul de stat al persoanelor juridice.
Amintim că exact 7 ani în urmă, la în cadrul ședinței Consiliului mișcării „Ravnopravie” din 19 iunie 2016, Ilan Șor a fost ales președinte al partidului, iar în 3 octombrie 2016, acesta și-a schimbat denumirea în Partidul Șor. În urma alegerilor locale din anul 2019, Partidul Șor a ajuns să controleze Consiliul Raional Orhei și majoritatea primăriilor din raionul Orhei. În alegerile parlamentare din 2019 și 2021, ȘOR a devenit partid parlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *