Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că au fost contractate lucrările de reparație a drumului R21 Orhei–Bravicea–Călărași, km 21,2-27,83, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, sectorul de drum care urmează a fi reabilitat este de 6,63 km și face parte dintr-o viziune amplă demarată de mai mulți ani, care prevede reabilitarea drumului R21, ce reprezintă o arteră care asigură conexiunea R6 (or. Orhei) – M5 (s. Bravicea) – R1 (oraşul Călărași) de importanță națională. “În prezent, pe acest drum se atestă multiple deformări (tasări) ale părții carosabile datorate capacității portante scăzute a terasamentelor. Astfel, unica soluție pentru redresarea situației create este reparația capitală a sectorului de drum menționat”, indică ASD. 

Conform proiectului de execuție, antreprenorul va efectua lucrări de reabilitare a sistemului rutier; amenajare a trotuarelor și intrărilor în curți; amenajare a drumurilor laterale; construcție și reparație a 13 podețe; reparație a podețelor tubulare; amenajare a stației de așteptare; amenajare a elementelor de siguranță rutieră și altele. 

Perioada de implementare a proiectului la obiectivul dat este mai 2023 – iulie 2024, iar valoarea contractului constituie circa 75 mln de lei (3,75 mln de euro), bani alocați din Fondul Rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *