Portalul de investigație RISE Moldova scrie despre faptul că fostul soț al primei administratoare a Asociației Obștești ”Pentru Orhei”, Maria Albot este suspect în spălarea banilor în interesul unui grup criminal organizat.
Inspector superior la Centrul Național Anticorupție, inspector la Vamă, inspector de integritate la Federația Moldovenească de Fotbal și, într-un final, – suspect în spălarea banilor în interesul unui grup criminal organizat. 

Este traiectoria mai puțin obișnuită a unui fost om al legii, astăzi conectat la Ilan Șor. Îi spune Victor Guțuleac, are 40 de ani, și este unul din oamenii lui Șor la Moscova.

Guțuleac s-a născut la Moscova, în perioada în care tatăl său, care poartă același nume, lucra la Academia Ministerului Afacerilor Interne al URSS. Ulterior, familia s-a mutat în Republica Moldova, iar Guțuleac tatăl a lucrat mai mulți ani în poliție, după care s-a retras în mediul academic, fiind, la un moment dat, comandant-rector al Academiei de poliţie „Ştefan cel Mare” din Chișinău.

Fiul i-a călcat pe urme. În 2006, la vârsta de 22 de ani, Victor Guțuleac se angajează la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (astăzi Centrul Naţional Anticorupţie), unde a activat timp de doi ani în calitate inspector, apoi inspector superior în cadrul Direcţiei generale pentru combaterea crimelor economice. În 2008 își dă demisia și revine peste un an, în calitate de ofiţer superior de urmărire penală în cadrul Direcţiei generale urmărire penală.


mai multe pe rise.md