Papa Francisc a avertizat vineri cu privire la pericolele teoriei identității de gen, cunoscută și sub denumirea de „ideologia de gen”, afirmând că a comandat studii cu privire la ceea ce el a descris a fi o „ideologie urâtă” care amenință umanitatea, relatează Reuters.

Vorbind în fața unei conferințe organizate la Vatican pe tema rolului în schimbare a bărbaților și femeilor și a învățămintelor creștine despre subiectul respectiv, papa Francisc a declarat că „ideologia de gen” este o amenințare deoarece încearcă să șteargă diferențele între sexe.

„Am cerut ca studii să fie făcute asupra acestei ideologii urâte a vremurilor noastre, care anulează diferențele și face totul la fel. Să anulezi diferențele înseamnă să anulezi umanitatea”, a spus suveranul pontif.

Teoria identității de gen, adesea numită „ideologia de gen” de către criticii săi, sugerează că genul este mai complex și „fluid” decât categoriile „binare” de bărbat și femeie și că el depinde de mai multe aspecte decât doar sexul biologic.

Papa Francisc a mai spus vineri că încă suferă de răceala care l-a făcut să nu se simtă bine în ultimele zile și a rugat un asistent să îi citească discursul, dar că a vrut ca prima dată să își „sublinieze” gândurile despre ideologia de gen, cum a numit el teoria.

El a relatat că și-a amintit că a citit o carte „profetică” asupra subiectului: „Lord of the World” – un roman distopic publicat în 1907 de către un preot catolic care avertizează despre pericolele ștergerii diferențelor dintre oameni, ducând în cele din urmă la riscul dispariției religiei.

„Citiți-o dacă aveți timp fiindcă vorbește despre problemele zilelor noastre”, le-a spus papa Francisc celor prezenți la conferința de la Vatican.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *