Peste o jumătate de milion de lei au donat pentru campania electorală din Gagauzia a candidatei Partidului ȘOR, mai mulți locuitori ai raionului Orhei și persoane care activează în instituțiile publice din raionul Orhei.
Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală din Găgăuzia, cifra totală a donațiilor pentru Evghenia Guțul se ridică la 2,415 milioane lei, dintre care 515 mii lei figurează ca donații din partea persoanelor care au tangență cu Orheiul.
În lista donatorilor figurează mai mulți angajați ai Centrului de Cultură ”Andrei Suruceanu” din Orhei, ai Bibliotecii Publice ”A.Donici” secției raionale Cultură, ai stației de salvare pe apă și ai azilului pentru câini. Donații au făcut mai mulți primari din raionul Orhei, personalul de conducere ai Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, dar și administratorii sau angajații unor societăți comerciale. Printre donatorii generoși se numără și pensionari, astfel Raisa Micleușanu care este pensionară și consilieră raională și municipală din partea Partidului Șor a donat din economii 10 mii lei, ceea ce reprezintă aproape a 5-a parte din veniturile înregistrate pe parcursul întregului an 2022. O altă pensionară din Orhei – Ludmila Lungu, a donat suma de 25 mii lei.
Printre donatori figurează practic toți angajații primăriei Orhei, inclusiv și Victor Andrițchi, care în anul 2015 a fost contracandidatul lui Ilan Șor la alegerile locale, fiind și participant ai unei conferințe de presă a veteranilor războiului de pe Nistru care făceau apel către alegătorii orheieni să nu-l voteze pe Ilan Shor la funcţia de primar al oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *