Nici în prima săptămână a lunii iulie nu au lipsit incendiile de vegetație, gunoiște și în sectorul locativ, pe teritoriul celor patru raioane: Orhei, Telenești, Rezina, Șoldănești, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei. Astfel pompierii au intervenit la lichidarea a  20 de focare de vegetație și gunoi, iar alte două în gospodăriile cetățenilor. Primul s-a produs în s. Ignăței, în noaptea de 6 iulie, într-o gospodărie, unde foacul a cuprins 10 tone de nutreț animalier. Pentru lichidarea acestui incendiu au fost antrenate mai multe echipe de intervenție. Un alt incendiu de proporții a avut loc în aceeași zi la Zahareuca, r-l Telenești. La orele 21:07 pompierii au fost alarmați precum că într-o gospodărie arde un șopron. La fața locului s-a stabilit că ardea un șopron cu dimensiunile de 10x10m, unde erau depozitate lemne, un tractor și o remorcă, care toate au fost puternic afectate de foc. Cauzele și circumstanțele producerii acestor incendii urmează de a fi stabilite.

La data d 08 iulie curent pe traseul R-20, între localitățile Step-Soci ș Chiperceni s-a produs un accident rutier soldat cu mai multe victime. Aici au intervenit salvatorii, care au întreprins acţiuni de descarcerare a trei victime și au înlăturat consecințele accidentului.

La Șoldănești, cetățenii au solicitat intervenţia salvatorilor pentru a înlătura un geam, care atârna la înălțime și era risc de a cădea peste trecători.

         Totodată angajații serviciului prevenție desfășoară zilnic campanii de informare pentru prevenirea incendiilor în procesul de recoltare.

Respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor vă poate salva viața!!!

10.07.2023

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior s/I Diana Maxim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *