Anul trecut Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei a înregistrat pierderi de peste 2,4 milioane lei. Aceste date se conțin în raportul anual al întreprinderii publicat spre consultări publice încă vara curentă. Potrivit documenului în mare parte pierderile sunt cauzate de prestarea serviciilor de energie termică în rezultatul scumpirilor la gaze naturale, energie electrică, din această activitate fiind înregistrate pierderi de cca 1,38 milioane lei.
Potrivit raportului anul trecut, a scăzut și cifra veniturilor întreprinderii. Dacă în 2021, venitul din vânzări a constituit peste 80,3 milioane lei, atunci anul trecut venitul din vânzări până la 64,3 milioane lei.
Cel mai mult au scăzut anul trecut veniturile obținute în urma reparației drumurilor. Dacă în 2021 au fost incasate aproape 33 milioane lei la acest capitol, în 2022 pentru reparația drumurilor întreprinderea a primit peste 13,8 milioane lei.
Practic neschimbată rămâne cifra datoriilor pe termen lung  ale întreprinderii. În anul 2021 datoriile pe termen lung constituiau peste 44,5 milioane lei, iar anul trecut peste 43,9 milioane lei.
Potrivit documentului anul trecut în cadrul întreprinderii activau 220 de persoane, existând 394 unități aprobate. Numărul angajaților a scăzut cu 16 persoane, comparativ cu 2021.
Salariul mediu în 2022, a constituit peste 8,1 mii lei.
Pe de altă parte, în raport nu este indicat salariul persoanelor cu funcții de conducere (fondatori, membri ai consiliilor de administrație, administratori, membri ai comisiei de cenzori), deși acest lucru este cerut de Legea privind întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *