În Monitorul Oficial de vineri, 28 aprilie, a fost publicat anunțul prin care Întreprinderea Municipală ”Complexul Sportiv Raional Orhei” își reduce capitalul social de aproape 26,4 milioane de lei la doar 5 mii de lei. Potrivit anunțului, creanțele creditorilor vor putea fi depuse timp de 2 luni la adresa juridică a întreprinderii.
Decizia de reducere a capitalului social a fost luată de consilierii raionali din Orhei în ședința din 7 aprilie curent. Consiliul Raional Orhei este fondatorul ÎM Complexul Sportiv Raional Orhei.
Amintim că pe de altă parte în 2022 și 2021 prin câteva decizii Consiliul Raional Orhei a majorat capitalul social al întreprinderii cu cca 900 mii lei, alocând bani din bugetul raional în acest sens.
ÎM Complexul Sportiv Raional Orhei, este condus din primăvara trecută de Avelin Tabarcea, fost consilier raional și actual consilier municipal din partea Partidului Șor.
Tabarcea cumulează funcția de manager al acestei întreprinderi cu cea de director al Centrului Raional de Cultură ”Andrei Suruceanu”, dar și de administrator al SRL Media Forum, fondatoarea postului de radio  Radio Orhei FM.
Numele lui Avelin Tabarcea figurează într-o listă a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, care a fost făcută publică în decembrie trecut, prin care instituțiilor bancare li se cere să se abțină de la executarea tranzacțiilor bancare, inclusiv achitarea devidendelor, pe un termen de 5 zile de la solicitarea celor vizați în listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *