Generalul-locotenent Igor Konașenkov, vocea oficială a Ministerului Apărării din Federația Rusă, a ascuns ani la rând în declarațiile lui de avere că deținea un apartament la Chișinău, orașul său natal, dezvăluie RISE Moldova într-o nouă investigație, publicată astăzi.

„În coloana țara de localizare se indică statul în care se află proprietatea”, explică Ministerul Apărării al Rusiei pe pagina oficială.

Deși locuința se afla la peste o mie de kilometri de Moscova, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a declarat la rubrica „țara de localizare”: Rusia, în loc de Republica Moldova.

Până să obțină cheile de la ușa apartamentului din sectorul Botanica, în el au locuit mama sa, originară din Federația Rusă, și tatăl său vitreg, un ucrainean născut într-o localitate de lângă Kiev, atacată de ruși încă din primele zile de invazie.

Jîtomîr, un alt oraș ucrainean bombardat de ruși, este strâns legat de trecutul lui Konașenkov. RISE Moldova a descoperit o galerie cu fotografii de la petrecerile militarului aflat într-un turneu prin Rusia și Ucraina. Însoțit de camarazi din cele două țări, el a fost surprins în saună, la biliard și a pozat sub drapel ucrainean.

La doi ani de la invazia rusă în Ucraina, Konașenkov a fost recent sancționat de Australia, după ce anterior a nimerit în listele de sancțiuni ale Uniunii Europene, Marii Britanii, Canadei și Elveției. Motivul? „Răspândirea dezinformării cu privire la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina”.

Mai multe, AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *