Trei persoane au fost reținute astăzi pentru șantajarea și amenințările proferate la adresa unui om de afaceri din Chișinău care, acum 2 ani, a cumpărat un imobil în părțile Orheiului.

Potrivit oamenilor legii, totul a început la sfârșitul lui 2020, atunci când chișinăuianul a primit o ofertă de cumpărare a unui imobil cu mai multe niveluri,  folosit ca și complex de agrement, dintr-un sat din raionul  Orhei. Vânzătorul și omul de afaceri erau cumetri și au bătut palma pentru 1.600.000 lei.

Mai târziu, însă, vânzătorul (40 ani) a pretins că omul de afaceri i-ar datora bani și că el  deține o cotă parte a imobilului, dat fiind că a investit în unele construcții  anterior. Cumpărătorul (50 de ani) vânduse deja imobilul, la un preț mai avantajos,  altei persoane și a respins pretențiile cumătrului său.

Astfel, chișinăuianul a ajuns să fie șantajat cu peste 4.500.000 lei, amenințat cu moartea, prin declanșarea unei grenade, și cu incendierea casei și automobilului.  Complice al cumătrului-vânzător este un bărbat din  Ialoveni (45 de ani), anterior condamnat și dat în căutare pentru o altă escrocherie. Cei doi au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Al treielea participant la fapta de șantaj – un bărbat de 58 de ani, este cercetat în stare de libertate.  

În timpul perchezițiilor  la domiciliile celor trei, au fost depistate  o armă de foc, 15 cartușe. Cercetările continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *