Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața a susținut astăzi o conferință de presă în care a precizat că instituția pe care o conduce a intrat în posesia mai multor date care indică asupra unui nivel fără precedent al intensității acțiunilor săvârșite de Federația Rusă, comunică MOLDPRES. Potrivit sursei citate, scopul acestor acțiuni ale Rusiei „este să compromită aderarea R. Moldova la UE, să deturneze procesele democratice și să mențină R. Moldova sub sfera sa de influență”.
Între altele, Musteață a declarat că cel mai important actor pe care mizează Federația Rusă este gruparea lui Ilan Shor, cu extensiile sale social-politice, care are indicația de a provoca radicalizare și violență.
Europa Liberă îl citează pe Musteață cu declarația că „se prognozează generarea mai multor crize în mai multe domenii social-politice, se planifică ciocniri sociale pentru a instiga la ură interetnică, crize de securitate în autonomia găgăuză sau regiunea transnistreană”,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *