Presa transnistreană și rusă au relatat, duminică, despre distrugerea unui elicopter militar al forțelor transnistrene, aflat la sol la un aeroport din apropiere de Tiraspol. Este citat așa-numitul Minister al Securității de Stat (MGB), afirmând că elicopterul a fost lovit de o dronă kamikaze.

Europa Liberă nu a putut verifica imediat aceste informații din surse independente.

Portaluri de știri și canale din rețeaua Telegram afiliată regimului de la Tiraspol au început să publice știri însoțite de fotografii despre o presupusă explozie în jurul orelor 16:30 – 16:45, făcând trimitere la informația MGB.

Însă pe pagina web a acestei structuri din administrație republicii nerecunoscute transnistrene nu apăruse la acea oră nicio informație de acest fel.

Presupusul incident are loc în ziua în care locuitorii regiunii transnistrene au votat în alegerile prezidențiale ruse, la șase secții de votare deschise de Rusia în stânga Nistrului, în ciuda împotrivirii guvernului de la Chișinău.

Autoritățile moldovene nu au comentat deocamdată relatările de la Tiraspol despre presupusul atac cu dronă.

Unele canale de Telegram, inclusiv cel al televiziunii transnistrene „Pervîi Pridnestrovskii” și al portalului rus de stat Spuntik, interzis în R. Moldova pentru propagandă, precizează că nimeni nu a avut de suferit. Altele surse afirmă că incidentul s-ar fi produs la ora 12:00 și mai publică imagini video cu posibila distrugere a unui elicopter de atac.

sursa: europalibera.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *