27 – acesta este numarul exact al scaunelor din jurul mesei ovale din sala de sedinte de la etajul 2 al primariei Orhei. Precizarea a fost facuta vineri, 12 august,  cu putin timp inainte de a-si incepe lucrul Consiliul orasenesc Orhei.

 In cunostinta de cauza, secretarul Consiliului,  Ala Buracovski le-a spus  consilierilor novici, carora parea sa nu le ajunga locuri  la masa,  – sa-si stranga randurile, pentru ca aici incap fix 27 de scaune.

Daca inainte de sedinta,  cei fix 27 de consilierii orasenesti pareau sa nu incapa pe cele fix 27 de scaune din sala, apoi mai tarziu , tot aici a putut fi constatat chiar si  un surplus de scaune.

Primul loc liber a aparut dupa alegerea presedintelui sedintei, in momentul cand consilierul PLDM, Iurie Lupacescu s-a transferat pe scaunul din prezidiu.

Iar dupa modificarea organigramei primariei prin instituirea inca unei functii de vice-primar si votarea a 2  din  cei 3 viceprimari, densitatea consilierilor pe metru patrat a scazut si mai tare: alesii din partea PDM, dupa pauza,  nu au mai revenit in sala, din cauza unei importante  intruniri pe linie de partid, organizata in aceeasi zi cu sedinta Consiliului orasenesc Orhei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *