Primăria Orhei nu dorește să facă publice copiile actelor ce confirmă dreptul de proprietate al Primăriei  asupra instalațiilor, toboganelor, construcțiilor și gheretelor în parcul Orheiland, pe teren cu numărul cadastral. O solicitare în acest sens i-a fost adresată prin intermediul platformei vreuinfo.md, prin care orice cetățean poate solicita informații.
În răspunsul Primăriei se menționează că tobogannele și construcțiile din parc sunt amplaste în baza contractelor de sponsorizare cu AO Pentru Orhei, AO Proiecte sociale pentru Moldova, SRL Aerofood și SRL Aeroport Handling. Primăria susține că acestea sunt documente contabile și se oferă doar organelor abilitate de legislație.
Referitor la solicitarea de a oferi lista actelor în baza cărora pe terenul public au fost intraplate dispozitivele publicitare al Canal 5 și Radio Orhei FM, Primăria susține că astfel de dispositive nu au fost instalate, desi panourile de denumirile celor două instituții media au fost amplasate pe bordurile patinoarului din parcul Orheiland.
De menționat că la mijlocul lunii decembrie trecut, reprezentanții guvernării locale au făcut promisiuni de transparență în activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *