Primarul oraşului Monaco, Georges Marsan, a fost inculpat alături de alte patru persoane pentru corupţie şi trafic de influenţă, a anunţat sâmbătă Parchetul principatului, refuzând deocamdată să facă mai multe comentarii, relatează AFP.
„În cadrul unei anchete judiciare (…) în legătură cu acuzaţiile de luare de mită împotriva unui funcţionar public naţional, luare de mită pasivă de către un funcţionar public naţional, trafic de influenţă, luare ilegală de bunuri de către un funcţionar public naţional şi asociere infracţională, (…) cinci persoane, printre care şi primarul principatului Monaco, Georges Marsan, au fost prezentate judecătorilor de instrucţie, care le-au inculpat şi le-au plasat sub control judiciar”, a precizat Stéphane Thibault, procurorul general al Principatului Monaco, într-un comunicat, scrie AFP, conform News.ro.

Georges Marsan este primar în Monaco din 2003.

Parchetul a spus că, iniţial, şase persoane au fost reţinute în acest caz și au fost făcute mai multe percheziţii în ultimele două zile.

„Nu este posibil să spunem mai multe, întrucât cercetările continuă”, a mai transmis Procuratura.

Acest ultim caz de presupusă corupţie, care vine după conflictul dintre miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, proprietarul AS Monaco, şi negustorul de artă elveţian Yves Bouvier, implicând mai multe personalităţi locale proeminente, intervine într-un moment în care principatul se află sub presiune din partea Europei.

În ianuarie, Moneyval, organismul de combatere a spălării banilor al Consiliului Europei, a publicat un raport în care solicită „îmbunătăţiri fundamentale pentru a consolida eficienţa supravegherii investigaţiilor şi urmăririi penale a spălării banilor şi a confiscării produselor infracţiunii”. În urma publicării acestui document, guvernul monegasc a promis că „se va conforma celor mai bune standarde internaţionale”.

sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *