Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a întreprins vineri, 23 februarie, o vizită de lucru în raionul Orhei, se spune într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Programul a inclus o vizită la întreprinderea socială „Ilinca Service”, unde activează atelierul de croitorie și broderie „Datina”, un atelier de îngrijire corporală și Centrul de Îndrumare Profesională și Educație Antreprenorială „Innova School”. Ambasadorul a purtat discuții cu angajații atelierelor și benificari ai centrului, care au vorbit despre meseriile pe care le-au învățat acolo, competențele antreprenoriale însușite și locurile de muncă create cu asistența Uniunii Europene.

Ambasadorul s-a mai întâlnit cu tineri, care inițial nu erau încadrați în sistemul educațional și nu aveau un loc de muncă, iar cu suportul UE au reușit să se angajeze și să-și lanseze afaceri. Au discutat și despre prevenirea migrației tinerilor și crearea oportunităților locale, oferite cu sprijinul UE în Orhei.

Întreprinderea socială „Ilinca Service” SRL a beneficiat de o investișie de 95.000 euro în cadrul proiectului „Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de Fundația Est Europeană.

Cu ocazia aflării sale la Orhei, Ambasadorul Mažeiks a mai vizitat Centrul de Suport in Afaceri Orhei care dezvoltă antreprenoriatul din regiune, UE contribuind cu circa 100.000 euro; și Asociația de Dezvoltare și Inovație Socială, care gestionează Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri, unde UE a alocat circa 60.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *