Și consilierii raionali de Orhei nu mai vor să își reducă apetitul pentru îndemnizație la doar 1 leu. Pe final de mandat forul raional dominat de aleșii locali care reprezintă partidul declarat neconstituțional ȘOR, au votat pentru a primi îndemnizații ce se ridică la peste 13 mii lei per persoană. De această îndemnizație la final de mandat vor beneficia toți cei 33 de consilieri, 4 vicepreședinți ai raionului și președintele raionului Orhei. Decizia a fost publicată în Registrul de Stat al Actelor Locale, în total din bugetul raional pentru achitarea acestor îndemnizații fiind alocați peste 512,12 mii lei.
Recent și consilierii municipali din Orhei au alocat o sumă de cca 300 mii lei pentru a primi îndemnizații la final de mandat, de care vor beneficia inclusiv viceprimarii și primarul.
Amintim că pe de altă parte aceiași majoritate la începutul mandatului, în decembrie 2019, a aprobat o decizie  că consilierilor le va fi plătită, simbolic, indemnizaţia de 1 leu, pentru fiecare şedinţă la care vor participa. Şefa fracţiunii majoritare a Partidului Șor (PȘ), Tatiana Gorea, a invocate atunci ca în acest fel se vor aduna bani pentru a face mai multe lucruri bune. Inițiativa calificată ”fără precedent” a fost pe larg mediatizată de mai multe mass-media din Chișinău.
Atunci consilierul independent Sergiu Aga s-a opus majorităţii, spunând că se promovează idei populiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *