Zilele trecute, Judecătoria Orhei a pronunțat sentința în cazul primarei de Susleni, care în iunie 2021 a tamponat o fată de 9 ani la ieșirea din orașul Șoldănești.
Potrivit documentului publicat pe site-ul instanțelor judecătorești, magistratul care a examinat cazul  a condamnat-o la o amendă de 30 de mii de lei și a eliberat-o de răspundere penală în temeiul legii privind amnistia din 24 decembrie 2021, acest lucru fiind cerut de acuzatorul de stat.
Pe de altă parte, Svetlana Sochircă și-a susținut nevinovăția, iar avocatul acesteia a insistat asupra pronunțării unei sentințe de achitare a inculpatei Sochirca Svetlana din motiv că fapta acesteia nu întrunește elementele infracțiunii.
În apărarea sa, primara de Susleni, între altele, a declarat potrivit sentinței că copilul a ieșit din autocarul care era stopat neregulamentar și că în perioada producerii accidentului, nu a folosit telefonul, posibil să o fi telefonat cineva și de la mașină să se fi răspuns automat.
Pe de altă parte, instanța a apreciat critic versiunea invocată de inculpata Svetlana Sochirca, precum că a condus mijlocul de transport și a circulat regulamentar, nu a încălcat prevederile Regulamentului Circulației Rutiere, or probele cercetate indică contrariul. Instanța a găsit
relevantă și informația privind convorbirile telefonice ale cartelei SIM În perioada orelor  din  preajma orei producerii accidentului, au fost efectuate 3 apeluri telefonice, ceea ce putea constitui o circumstanță care a generat starea de neatenție a inculpatei.
Totodată, instanța a acordat drept despăgubiri 100 mii lei cu titlu moral și peste 28 mii lei cu titlu de prejudiciu material.
Sentința adoptată este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *