Cei 27 de consilieri municipali, 2 viceprimari și primarul de Orhei vor primi o îndemnizație unică la final de mandat de peste 10 mii lei. Potrivit unei decizii votate de majoritatea din Consiliul Municipal Orhei care reprezintă partidul ȘOR, declarat neconstituțional și care a fost publicată în Registrul de Stat al Actelor Locale din bugetul municipiului Orhei se va acorda o îndemnizație unică egală cu salariul mediu lunar pe economie în mărime de 10447,3 lei la expirarea mandatului aleșilor locali și persoanelor cu funcție de demnitate publică care au activat cel puțin 2 ani în această calitate.
Amintim că pe de altă parte aceiași majoritate la începutul mandatului, în decembrie 2019, a aprobat o decizie  că consilierilor le va fi plătită, simbolic, indemnizaţia de 1 leu, pentru fiecare şedinţă la care vor participa. Şefa fracţiunii majoritare a Partidului Șor (PȘ), Tatiana Gorea, a invocate atunci ca în acest fel se vor aduna bani pentru a face mai multe lucruri bune. Inițiativa calificată ”fără precedent” a fost pe larg mediatizată de mai multe mass-media din Chișinău.
Atunci consilierul independent Sergiu Aga s-a opus majorităţii, spunând că se promovează idei populiste.
Decizia actuală a aceleiași majorități va scoate din bugetul municipal cca 300 mii lei, dat fiind faptul că îndemnizația va fi achitată celor 27 consilieri, 2 viceprimari și primarului Pavel Verejanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *