Ședința Consiliului Raional Orhei, convocată pentru ziua de astăzi, a eșuat din lipsă de cvorum. Deși demersul de convocare a ședinței a fost semnat de 19 consilieri, la ședință s-au prezentat doar 17 din cei 35 de consilieri.

Tradițional, au absentat consilierii celor două partide afiliate lui Șor – FASM și Renaștere, la cei absenți alăturându-se doi consilieri din partea PDCM, dar și doi consilieri PSRM. Ultimii se numără printre cei 19 consilieri care marțea curentă au decis convocarea CR Orhei în ședință extraordinară. Motivele absențelor nu au fost anunțate public. Astăzi, printre chestiunile care figurau pe ordinea de zi a ședinței, se număra și cea privind alegerea președintelui raionului.
De menționat în context că Legea privind statutul alesului local spune că mandatul unui consilier încetează înainte de termen pentru absență fără motive întemeiate de la 3 ședințe consecutive ale consiliului. Tototadă, Legea privind administrația publică locală spune că consiliul local poate fi dizolvat înainte de expirarea termenului dacă acesta nu a adoptat nici o decizie timp de 6 luni consecutiv, indiferent de numărul şedinţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *