Guvernul Canadei a anunțat azi că a impus sancțiuni câtorva persoane care au legături cu Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Potrivit mass-media din capitală pe lista persoanelor sancționate figurează numele Tatianei Platon, vicepreședinta raionului Orhei responsabilă de domeniul social. De menționat că potrivit datelor CEC numele Tatiana Platon se regăsește printre candidații la funcția de primar al mun. Chișinău, din partea Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei.
Pe lista persoanelor sancționate se numără și Maria Albot, conducătoarea AO ”Pentru Orhei”, din 2015 până în 2016 și soție a lui Sergiu Albot – fost președinte al Băncii Sociale (una din cele trei bănci implicate în jaful bancar)
Totodată, guvernul canadian a impus sancțiuni împotriva a șase televiziuni din R. Moldova sancționate anterior de autoritățile moldovene cu suspendarea licenței. Printre televiziunile sancționate de Canada se numără Orhei TV, căreia recent i-a expirat licența de emisie.
Fostul primar de Orhei, deputatul fugit în Israel Ilan Shor, a reacționat printr-o postare într-o rețea de socializate în care a spus că  nu-i pasă de sancțiunile anunțate de Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *