Săptămâna precedentă pompierii și salvatori din cadrul DSE mun. Orhei și secțiilor subordonate au intervenit la un șir de situații de urgență specifice perioadei reci.

Astfel la data de 22 ianuarie 2024 pompierii din Orhei, au fost alertați de locuitorii unui bloc de locuit din sectorul „Bucuria” din cauza fumului dens care a inundat casa scărilor. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că fumul provenea de la panoul electric de la etajul patru, unde s-ar fi produs un scurtcircuit. Incendiu nu a izbucnit, nimeni nu a avut de suferit.

La data de 23 ianuarie pompierii din Șoldănești, au intervenit într-o gospodărie din s. Poiană unde de flăcări a fost cuprinsă o casă de locuit. În urma incendiului au fost distruse bunurile din două odăi. Victime nu au fost înregistrate.

 La data de 24 ianuarie pompierii din Telenești au intervenit pentru prevenirea unui incendiu la o casă de locuit din satul Ratuș, cauza fiind coșul de fum defect. Nu au fost înregistrate pagube considerabile. La data de 25 ianuarie o intervenție similară au efectuat pompierii din Șoldănești în satul Pohoarna.

La data de 26 ianuarie, pompierii din Orhei au intervenit pentru lichidarea unui focar de ardere care a cuprins un tomberon pentru deșeuri de pe str. Eliberării. Tot în aceiaşi seară pompierii din Șoldănești au intervenit în satul Cobîlea, pentru lichidarea unui incendiu care a cuprins un automobil.

În seara zilei de 27 ianuarie, pompierii din cadru DSE mun. Orhei au intervenit în satul Mîrzești unde ar fi izbucnit un incendiu în interiorul unei case de locuit. Ajunși la fața locului pompierii au constatat că interiorul casei era inundat cu fum din cauza supraîncălzirii așternuturilor de pe lejancă, care au început să mocnească. În urma incidentului proprietarii nu au avut de suferit.

În contextul sporiri numărului de incendii legate de exploatarea surselor de încălzire, pompierii și salvatorii îndeamnă în continuare cetățenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a evita pierderi de vieți omenești și bunuri materiale.

Totodată salvatorii atenționează populația despre pericolul aflării pe gheața formată pe suprafața bazinelor acvatice.

29.01.2024

Direcția Situații Excepționale mun. Orhei

Maior al s/intern Stici Afanasie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *