Oligarhul penal Ilan Șor, stabilit în Israel de aproape 5 ani, în ultima vreme – cam din toamna anului trecut, periodic călătorește  în F.Rusă, mai ales pe calea aerului.

Turneele au fost observate și de  Interpol Moldova, care a solicitat ca autoritățile ruse să-l extrădeze pe fugarul condamnat de justiția moldovenească la 15 ani de închisoare, pentru ”jaful bancar”.

În fapt,   de la o vreme, Ilan Șor e prezent aproape zilnic nu doar în presa națională, ci și în cea străină.

Una din ultimele noutăți, cu citarea scrierii nemijlocite a lui Șor pe pagina sa de socializare, e despre întâlnirea lui cu un înalt oficial rus  și despre gândul ce i-a venit – să înființeze  o organizație neguvernamentală care să propage avantajele Uniunii Euroasiatice.  

știre  transmisă chiar astăzi  reiese dintr-o declarație făcută de Șor în Rusia, unde și-a dezvălut un alt gând de-al său – să rămână  în această țară, unde, a amintit el, îi este familia – soția, cântăreața Jasmin,  și copiii.

Jurnaliștii ruși însă, ca și majoritatea conaționalilor, de altfel, nu  prea pomenesc  că, de vreo 10 ani – cam de când s-a refugiat  în R.Moldova, unde s-a înfruptat din miliard, funcții publice și politice –   Ilan Șor a fost declarat indezirabil în Rusia, sub suspiciunea de pericole corupționale prezentate de el pentru securitatea națională a colosului europeano-asiatic.  

Totuși, datorită unui material, preluat, adaptat și dezvoltat de presa națională,  în noutățile la zi a apărut și una ce corelează cu semiuitata filă din biografia lui Ilan Șor.

 Jurnaliștii de la proiectul mediazona au examinat baza de date a  MAI din F.Rusă, și au publicat numele persoanelor căutate de poliția rusă, iar în listă se regăsește și Ilan Șor. De fapt, sunt  chiar doi.

 Unul e   Shor Ilan Miron, de naționalitate evreu, iar celălalt e  pur și simplu Shor Ilan –  coreean.

  

Tatiana Djamanov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *