Astăzi s-a desfășurat ședința Consiliului Raional Orhei în care a fost ales președintele raionului. La ședință au fost prezenți toți cei 35 de aleși locali. În debutul întrunirii consilierul socialist Vasile Albu a anunțat că el și colegul său de partid Mihail Paciu, părăsesc fracțiunea „Orheienii” și formează o fracțiune cu consilierul comunist Veaceslav Căpățină.
Ulterior, în cadrul ședinței din partea Partidului Forța Alternativă și de Salvare a Moldovei a fost citită o propunere prin care consilierii PDCM, FASM, Renaștere, PSRM și PCRM îl înaintează pentru funcția de președinte al raionului Orhei pe consilierul PDCM, Vasile Adașan. Candidatura acestuia, a fost susținută de 18 consilieri, inclusiv prin votul lui însuși Adașan. Acesta a anunțat că își va suspenda calitatea de membru în PDCM
În ședință a fost stabilită și componența nominală a comisiilor de specialitate a raionului.
Ședința de azi are loc după câteva tentative nereușite de întrunire în ședință a Consiliului Raional Orhei, pe motivul absenței consilierilor ce reprezintă partidele care au coalizat azi, pentru alegerea președintelui raionului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *