Vasile Adașan, care a fost ales azi în funcția de președinte al raionului Orhei cu voturile consilierilor PDCM, FASM, Renaștere, PSRM și PCRM vine în funcție cu venituri preponderent din pensie, dar și cu datorii de sute de mii de lei pentru un credit. În campania electorală trecută acesta a depus declarația de avere pentru anul 2022, atât în calitate de pretendent pentru un mandat de consilier raional, cât și pentru cea de primar de Orhei.
Potrivit declarației de avere, Vasile Adașan a incasat un salariu de peste 10 mii lei pentru funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Orhei. În calitate de pensionar MAI a primit o pensie de peste 140 mii lei, iar în calitate de participant la războiul de pe Nistru o indemnizație de 9 mii lei. Vasile Adașan a mai declarat pentru anul 2022, venituri din remitențe de peste 5300 euro și alocație pentru copii oferită de România în sumă de peste 6000 RONI ( cca 24 mii lei moldovenești).
Vasile Adașan declară un teren intravilan dobândit în 2011 și o casă de locuit dobândită în același an.
Acesta are în proprietate un automobil Hyundai dobândit în 2019 și o Toyota dobândită în 2022.
Potrivit declarației de avere, în anul 2019 Vasile Adașan a contractat un credit de 800 000 lei, de la Comerțbank, pe care trebuie să îl întoarcă până în 2034.

Adasan PDCM by Maxim Djamanov on Scribd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *